Viikonlopun menu
- Tortillat tuoreiden vihannesten kera. Tomaattia, jäävuorisalaattia, kurkkua, paprikaa, juustoraastetta, kanasuikaleita, kermaviiliä ja medium salsaa. Mmm. Teimme eilen tortilloita ja perinteisen riisi-work-kana-wokvihannes -setin sijaan tuoreilla vihanneksilla ja aaah, kyllä olivat hyviä.
- Täytetty patonki á la S&M tarkoittaa kaupasta ostettuja puolivalmiita patonkeja, jotka halkaistaan siten, että puolikkaat ovat aivan vierekkäin. Täytteiksi päätyivät tällä kertaa: tomaatti, ananasrenkaat, kevytmajoneesi, sinappi, suolakurkut, juustoraaste ja aurajuusto. Tämä setti uuniin patongin ohjeen mukaisesta, tässä tapauksessa 10 minuutiksi ja tadaa! Herkkusetti, jonka voi popsia lautaselta joko haarukkaa ja veistä käyttäen tai perinteisesti patonkia käsistä syöden.
- Jauhelihakastike syntyy ruskistamalla 400g jauhelihaa wok-pannulla ja lisäämällä sitten joukkoon herne-maissi-paprika-seosta ja sipulikuutioita. Mukaan heittelin myös jonkin verran pippuriseosta maun hakemiseksi. Tämän jälkeen pannulle kaadetaan purkillinen Rainbow tai Pirkka chili-tomaattimurskaa ja annetaan kiehua jonkin aikaa. Kun alkaa näyttää valmiilta ja nestettä on haihtunut riittävästi, voidaan jauhelihakastike käyttää minkä tahansa jauhelihaystävällisen lisäkkeen kanssa. Krapulaisen toiveesta tänään kastike tarjoiltiin ranskalaisten kera, mikä oli hyvin erikoinen toive, mutta taisi siltikin maistua. Jauhelihakastiketta tulee kerralla paljon, joten se mitä jää syömättä on hyvä annostella pieniin säilytysrasioihin ja siirtää pakkaseen odottamaan seuraavaa käyttötilannetta. Meistä vain toinen syö jauhelihaa, joten annosten koko kannattaa ottaa huomioon jo pakastamisvaiheessa.
2 Comments:
At 04 huhtikuuta, 2006 09:51, Anonyymi said…
Eikös tuosta tule Fajita kun pistää tortillalätyn sisään kanasettiä. Burriton saa eri täytteillä. Tacoja kovilla kuorilla.
At 04 huhtikuuta, 2006 13:12, Monday6am said…
Joo, toki tarkoitin fajitoja. Mutta onhan olemassa kanaburritojakin... Burritot tulee ainakin ravintolassa valmiiksi täytettynä ja fajitat silleen, että saa itse täyttää. Tosin meillä eurooppalaisilla ei liene muutenkaan hallussa oikeaoppinen meksikolainen ruoanvalmistus. Onkohan tuoreiden vihannesten käyttö vääräoppista fajitoihin...voisin ainakin kuvitella niin. Ja ehkä siksi puhutaankin wrapeista?
Lähetä kommentti
<< Home